Ny fråga i ärende

Funktionen Ny fråga i ärende ger invånarna i Skåne möjligheten att ställa en ny fråga i ärenden de har skickat in till vården via e-tjänsterna på 1177.se. Invånarna kan ställa sin följdfråga i upp till 10 dagar efter att svaret har kommit, annars avslutas ärendet.

Invånaren kan använda funktionen för att lägga till kompletterande information i ett ärende innan vården har svarat. Det fungerar också åt andra hållet, att medarbetare inom vården kan komplettera sina svar till invånaren i ett redan besvarat ärende. På det här sättet hänger historiken med hela vägen i ärendet.

Den här funktionen kommer finnas övergripande i alla ärendehanteringstjänster.

Efterfrågad funktion

Funktionaliteten har länge varit efterfrågad av både invånare och vårdmedarbetare och Region Skåne har varit drivande i att utvecklingen av detta. Det är en viktig pusselbit för att höja användarupplevelsen och se till att flödet i dialogen mellan invånare och vården blir ännu mer smidig och mer logisk.

När kan invånare ställa en ny fråga?

Invånare kan ställa en ny fråga i ett ärende av typen fråga som vården har initierat och besvarat.

I ärenden av typen information som vården har initierat är det inte möjligt att fortsätta dialogen, det vill säga ställa en ny fråga i ärendet.     

Arbetssätt

Rutinerna för ärendehantering skiljer sig åt i verksamheter. För att inte missa ärenden kan man välja att jobba med funktionen Grupper. Då minskar risken för att ärenden eller frågor inte blir besvarade i tid, det vill säga inom 2-3 arbetsdagar.

Grupper innebär att du som ärendehanterare är medlem i en grupp med andra ärendehanterare på din enhet. När ärendemottagaren fördelar ett ärende till gruppen får ni alla en avisering om ett nytt ärende i gruppen. .

Lär dig mer om grupper:
Grupper - Öppen info: 1177 inloggningsportal - Confluence (atlassian.net).

Kom igång med Ny fråga i ärende:
Information till verksamheter som arbetar med Ny fråga i ärende  

 

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tänk på att

Informationen på webbplatsen är till för offentlig och privat vårdpersonal i Skåne.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.