Tekniska krav

Här kan du läsa om vilka tekniska krav som finns för att använda tandvårdsfönster.

Systemkrav

 • Windows 7/10/11. Om ni har Windows 10 som operativsystem på er dator eller om ni nyligen har uppgraderat till det så måste Tandvårdsfönster läggas till som en ”betrodd plats” på datorn. Be er IT-tekniker om hjälp med det. 

 • Du kan använda följande alternativ när du ska logga in i Tandvårdsfönster:

  1. Mobilt BankID
  2. SITHS-kort

  Mobilt Bank-ID

  Krav: Mobilt BankID

  Webbläsare: Testat och fungerar med Internet Explorer 11, Microsoft Edge samt Google Chrome.

  SITHS-kort

  Krav: SITHS-kort samt kortläsare

  Webbläsare: Microsoft Edge (i Internet Explorer-läge)

  Du behöver köra Tandvårdsfönster i Internet Explorer-läge för att signering ska fungera. Du kan köra Tandvårdsfönster i Microsoft Edge utan att ha aktiverat Internet Explorer-läge men då går det inte att signera. Följ instruktionerna i tillämpningsmanual för att se hur du aktiverar Internet Explorer-läge.

  För att SITHS/e-ID certifikatet ska fungera så krävs att du har Net-ID installerat på din dator. I vissa fall behöver Net-ID uppdateras. Observera att du inte ska ladda ner Net-ID från Telias Webbplats.

  För att kontrollera giltighetstiden på certifikaten, säkerställ först att kortet sitter i datorn och öppna sedan länken för att kontrollera kortet. Öppna länken i Internet Explorer.

  På sidan finns "Uppgifter om SITHS-kort och certifikat". I Kolumnen "Giltig till" står giltighetstiden för dina certifikat. Utgå alltid från certifikat med kortast giltighetstid.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.