Tekniska krav

Här kan du läsa om vilka tekniska krav som finns för att använda tandvårdsfönster.

Systemkrav

 • Windows 7/10/11. Om ni har Windows 10 som operativsystem på er dator eller om ni nyligen har uppgraderat till det så måste Tandvårdsfönster läggas till som en ”betrodd plats” på datorn. Be er IT-tekniker om hjälp med det. 

 • Vid inloggning till Tandvårdsfönster kan följande två alternativ användas

  1. Mobilt Bank-ID

  Krav: Mobilt Bank-ID

  Webbläsare: Testat och fungerar med Internet Explorer 11, Microsoft Edge samt Google Chrome

  2. SITHS-kort

  Krav: SITHS-kort samt kortläsare

  Webbläsare:

  Microsoft Edge (i Internet Explorer-läge)

  Tandvårdsfönster behöver köras i Internet Explorer-läge för att signering ska fungera. Det går att köra Tandvårdsfönster i Microsoft Edge utan att ha aktiverat Internet Explorer-läge men då kommer inte möjlighet att signera finnas. Tillämpningsmanual hur ni aktiverar Internet Explorer-läge hittar ni här.

  För att SITHS/e-ID certifikatet ska fungera så krävs att Net-ID finns installerat på din dator. I vissa fall behöver Net-ID uppdateras. Observera att Net-ID inte ska laddas ner från Telias Webbplats.

  Se och ladda ner den senaste versionen av Net-id (Tandvårdsfönster)

  För att kontrollera giltighetstiden på certifikaten, säkerställ först att kortet sitter i datorn och öppna sedan följande länk i Internet Explorer.

  Kontroll av kort (siths.se)

  På denna sida finns "Uppgifter om SITHS-kort och certifikat". I Kolumnen "Giltig till" står giltighetstiden för dina certifikat. Utgå alltid från det certifikat med kortast giltighetstid

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.