Filmer

Här presenterar vi olika typer av filmer kopplade till SDV. Du hittar inspelningarna från SDV Live, demofilmer och inspelningar från simuleringar i vårt testlabb.

SDV Live är en serie webbsändningar från hösten 2020 och våren 2021. Fokus var demonstrationer och de förändringar i den skånska hälso- och sjukvårdens arbetssätt som blir följden av att Skånes digitala vårdsystem, SDV införs. SDV Live-avsnitten är till för alla som ska använda det nya systemet, både chefer och medarbetare.

Tips: Skulle det vara problem att se någon av filmerna beror det troligen på att du använder Internet Explorer som webbläsare. Använd till exempel Edge eller Chrome istället.

SDV Live

Demofilmer

Filmer om SDV

 • En övergripande film om varför vi inför SDV och vad det för med sig.

  Se filmen direkt här på sidan eller använd länken för att se den i webbläsaren och dela med andra.

  Tips: Har du problem att se någon av filmerna beror det troligen på att du använder Internet Explorer som webbläsare. Använd till exempel Edge eller Chrome istället.

  SDV på tre minuter

 • Här kan du se filmer från SDV-labbet och de simuleringar vi gör där. Se filmen direkt här på sidan eller använd länken för att se den i webbläsaren och dela med andra.

  Tips: Upplever du problem med att se någon av filmerna beror det troligen på att du använder Internet Explorer som webbläsare. Använd till exempel Edge eller Chrome istället.

  Överrapportering och inskrivning

  Patientmonitorer för övervakning och NEWS-kontroller

  Mänskligt och digitalt

 • I samband med utrullningen av SDV, Skånes digitala vårdsystem, behöver cirka 30 000 medarbetare inom vården och närliggande områden tränas så att de kan arbeta i det nya systemet. När det är dags för medarbetarna att börja träna kommer de få information om detta och tillgång till sin träningsplan/sina träningsplaner via SDV:s träningsportal, där all träning är samlad.

  Du kan titta på filmen här på webbplatsen, eller använd denna länk för se den i webbläsare och dela den med andra.

  SDV:s träningsportal

 • När Skånes digitala vårdsystem, SDV börjar införas kommer inte all funktionalitet att levereras från första dag, utan mer funktionalitet kommer att kopplas på efterhand. Denna film är ett utdrag från SDV Ledarforum där vi tittar närmare på det som kommer att ingå vid den första utrullningen. Filmen är cirka 35 minuter lång.

  Presentation från SDV Ledarforum om innehåll i SDV 1.0

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.