Beställningssystemet Sesam

Sesam (Visma webSesam, Sesam LMN, WebSesam, S2) är VO Hjälpmedel samlade beställningssystem för förskrivning av hjälpmedel och läkemedelsnära produkter för användning i hemmet.

Du förskriver hjälpmedel i Visma webSesam, Sesam LMN eller WebSesam beroende på vilket hjälpmedel du ska förskriva.
Här hittar du direktlänkar och manualer till respektive beställningssystem: 

Visma webSesam

För dig som förskriver ortopedtekniska hjälpmedel och TENS-apparater:
Gå direkt till Visma webSesam

Använd webbläsaren Edge eller Chrome när du öppnar länken. För dig som arbetar på en privat vårdenhet krävs RSVPN-koppling eller tillgång till VDI.

Support

Vid brådskande frågor kring Visma webSesam, kontakta Hjälpmedel Stöd och support på telefon 044-19 45 42, telefontid måndag – fredag 8-16. Lunchstängt 12-13. 
E-post: hjalpmedel.stodochsupport@skane.se

Manualer

Sesam LMN

För dig som förskriver speciallivsmedel, pump för enteral nutrition, hjälpmedel vid inkontinens och diabetes (insulin- och patchpump, CGM, FGM):

Sätt i ditt eTjänstekort (RS-kort) i datorns kortläsare innan du öppnar länken. Om du har problem att komma in, starta om din webbläsare och prova att logga in igen.

Support

Telefon: 044 - 19 46 30
Fax: 044 - 19 46 55
E-post: hjalpmedelkundtjanst@skane.se

WebSesam

För dig som förskriver hjälpmedel vid rörelsenedsättning, hörselnedsättning och dövhet, synnedsättning, kommunikations- och kognitionshjälpmedel samt inhalator/nebulisator och CPAP:

Använd webbläsaren Internet Explorer när du öppnar länken. För dig som arbetar på en privat vårdenhet krävs RSVPN-koppling eller tillgång till VDI.

Support

Telefon: 0770-11 11 00
E-post: hjalpmedel.stodochsupport@skane.se

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter