Dagsjukvård

Dagmedicin, dagpsykiatri och dagrehab, dagkirurgi, avgifter på vårdcentral/sjukhus och hos annan specialist än allmänmedicin.

Dagmedicin

Dagsjukvård där den medicinska åtgärden omfattar diagnostik eller terapi som normalt kräver en period av observation. Exempel på dagmedicin kan vara diabetesvård.

Dagpsykiatri och dagrehab

För patienten ska det finnas en upprättad vårdplan. Inga tidsmässiga preciseringar skall tillämpas. Oavsett vilken eller vilka vårdgivare som medverkar i behandlingen sker endast en registrering per dygn.

Dagkirurgi

Dagsjukvård där den kirurgiska åtgärden normalt kräver att patienten får anestesi och en period av postoperativ övervakning. För kirurgiska ingrepp gäller samma avgift som vid läkarbesök på grund av sjukdom. 

Avgifter

Dagmedicin, dagpsykiatri och dagrehab på vårdcentral/sjukhus 200 kr
Dagkirurgi på vårdcentral/sjukhus, hos annan specialist än allmänmedicin 300 kr

 

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter