Traumabakjour

Information om konsultstöd vid svåra traumafall samt facilitering av sekundär transporter av Nivå 1 .

Traumabakjouren är i första hand ett konsultstöd för svåra traumafall och nås dygnet runt på telefon 046-176207 . Vid behov åker traumabakjouren in till Lund eller Malmö för assistans på plats. Traumabakjourerna är erfarna traumakunniga kirurger eller IVA-läkare. 

Traumabakjouren ska kontaktas av traumaledare för samtliga nivå 1-traumafall som kommer till SUS Lund, samt vid flerskadelarm i både Lund och Malmö.

Övriga sjukhus i regionen kan kontakta traumabakjouren vid behov. Vid frågor om isolerat neurotrauma kan med fördel Neurokirurgjouren kontaktas.

Överflytt av traumapatient till Sus

Kontakta traumabakjouren på Sus om en patient som inkommit som traumalarm eller med motsvarade skador, oavsett larmnivå, ska flyttas över till Sus inom ett dygn från traumat. Traumabakjouren fattar beslut om övertag och koordinerar detta inom Sus. Detta gäller oavsett vilka skador som föranleder flytten. 

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter