MedSök och OpenAthens

MedSök är Region Skånes gemensamma sökportal för medicinska e-tidskrifter, e-böcker och databaser. Med ett OpenAthens-konto når du resurserna utanför regionens nät och från mobila enheter. MedSök och OpenAthens är till för alla regionanställda och för privata vårdgivare som har avtal med Region Skåne.

Logga in på distans med OpenAthens

För att komma åt Region Skånes fulltexter i databaser, e-tidskrifter och e-böcker när du sitter utanför regionens nät måste du logga in med ett OpenAthens-konto. 

Om du är anställd inom Region Skåne och sitter på regionens nätverk så kommer din registrering att ske direkt. Om du är privat vårdgivare med avtal med Region Skåne eller är anställd inom Region Skåne men sitter på ett externt nätverk så kommer Sjukhusbiblioteken att skapa kontot och meddelar dig när det är klart, det sker vanligtvis inom två arbetsdagar. 

OpenAthens-kontot är tidsbegränsat. När giltighetstiden är på väg att gå ut får du ett mejl. Kontakta då ditt sjukhusbibliotek om du vill fortsätta att använda ditt OpenAthens-konto, och fortfarande är berättigad åtkomst till Region Skånes e-resurser.

MedSök och Athens

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.