MedSök och OpenAthens

MedSök är Region Skånes gemensamma sökportal för medicinska e-tidskrifter, e-böcker och databaser. Med ett OpenAthens-konto når du resurserna utanför regionens nät och från mobila enheter. MedSök och OpenAthens är till för alla regionanställda och för privata vårdgivare som har avtal med Region Skåne.

Till MedSök 

Logga in på distans med OpenAthens

För att komma åt Region Skånes fulltexter i databaser, e-tidskrifter och e-böcker när du sitter utanför regionens nät måste du logga in med ett OpenAthens-konto. Du måste sitta inom Region Skånes nätverk när du skapar och aktiverar kontot. 

Registreringsformulär för att skapa OpenAthens-konto, för dig som sitter inom Region Skånes nätverk.

Privata vårdgivare kan också få ett OpenAthens-konto. Sjukhusbiblioteken skapar kontot, och meddelar dig när det är klart.
Registreringsformulär för att skapa OpenAthens-konto, för dig som är privat vårdgivare. 

OpenAthens-kontot är tidsbegränsat. När giltighetstiden är på väg att gå ut får du ett mejl. Kontakta då ditt sjukhusbibliotek om du vill fortsätta att använda ditt OpenAthens-konto, och fortfarande är berättigad åtkomst till Region Skånes e-resurser.

Användarvillkor för sjukhusbibliotekens e-tjänster (Inera)

MedSök och Athens

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter