Förskrivarutbildning hjälpmedel

Som förskrivare av hjälpmedel inom områdena Rörelsenedsättning, Kommunikation/kognition, Syn och hörsel ska du ha genomgått Socialstyrelsens webbutbildning innan du får behörighet att förskriva hjälpmedel.

För förskrivare inom övriga områden är detta en rekommendation.

Du måste tillåta cookies i webbläsarens inställningar för att kunna genomföra utbildningen:

Utbildningen tar cirka två timmar och kan med fördel göras i korta avsnitt om 15 minuter. Efter genomförd utbildning får du ett intyg som ska bifogas ansökan om ny eller fortsatt förskrivningsbehörighet.

Förskrivare anställda i Region Skåne som ska ha behörighet till WebSesam beställer i E-katalog och e-postar utbildningsintyget till hjalpmedel.stodochsupport@skane.se
E-katalog 

För privat vårdpersonal som ska ha behörighet till WebSesam görs ansökan av medarbetarens verksamhetschef genom att skicka en ansökningsblankett och bifoga utbildningsbevis:

Du som är ny förskrivare ska också ta del av riktad information som gäller vid förskrivning av ett särskilt hjälpmedelsområde:

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter