Hjälpmedel

Utprovning, anpassning och uppföljning. Avgifter, bidrag och rekvisition för hjälpmedel samt för respektive ISO-kod.

Utprovning, anpassning och uppföljning

Personer med funktionsnedsättning kan få hjälpmedel efter genomförd behovsbedömning. Patientavgifter utgår för utprovning, anpassning och uppföljning av ett hjälpmedel.

Avgifter, bidrag och rekvisition för hjälpmedel

Inköp av hjälpmedel finansieras på olika sätt. Region Skåne kan betala hela kostnaden för hjälpmedlet eller lämna bidrag till inköpet. Inom vissa hjälpmedelsområden kan patienten få en rekvisition på ett fast maxbelopp för att kunna göra ett så kallat "friare val".

  • Avgifter för hjälpmedel ingår inte i högkostnadsskyddet. Avgifterna är momsfria.
  • Bidrag till eget inköp av hjälpmedel inkluderar moms. Eventuell mellanskillnad inklusive moms betalas av patienten.
  • Friare val av hjälpmedel förekommer inom vissa hjälpmedelsområden, en rekvisition med ett fastställt maximalt belopp, inklusive moms, för inköp av aktuell produkt erhålles. Eventuell mellanskillnad inklusive moms betalas av patienten.  

Avgifter, bidrag och rekvisition för respektive ISO-kod

Information om avgifter, bidrag och rekvisition för respektive ISO-kod. Välj aktuell ISO-kod och se avgifter, bidrag och rekvisition:

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter