AKO Skåne

AKO Skåne (Allmänläkarkonsult Skåne) arbetar för samverkan mellan primärvårdens Hälsoval och specialiserad sjukvård. Enheten tillhör Kompetenscentrum för primärvård i Skåne som arbetar producentneutralt.

AKO Skåne ansvarar för kunskapsstöd till primärvården som publiceras som enhetliga och lättillgängliga AKO Skåne-riktlinjer för primärvården. Vidare arrangerar AKO Skåne fortbildning för allmänläkare. Videoteket innehåller filmer, framförallt för allmänläkare, webbinariet direktsänder föreläsningar med möjlighet att ställa frågor under tiden. Allmänläkarkonsulter arbetar praktiskt lokalt för samverkan med specialiserad sjukvård.

Anslagstavlan

Lokal fortbildning för allmänläkare 14 april

Nya videoteksfilmer i serien Doktorn frågar doktorn

Hypotyreos

Hypotyreos är en av våra vanligaste kroniska sjukdomar i filmen tar vi upp vad som kan orsaka hypotyeros, subklinisk hypotyreos och frågor kring gravidet och hypotyreos.
Doktorn frågar doktorn - Hypotyreos

6-månaders besök av spädbarn, vilket erbjuds alla barn på BVC

Fokus ligger på den somatiska undersökningen, men filmen framhåller även en hälsofrämjande hållning.
Doktorn frågar doktorn - Hälsobesök av 6 månaders spädbarn på BVC

Ny teamledare för AKO Skåne

Gunilla Malm, nuvarande AKO-koordinator i Malmö är utsedd till ny teamledare för AKO Skåne från och med 1 april då nuvarande teamledare Sten Tyrberg avgår med pension.

— Ett  spännande och roligt arbete! Jag får en god medarbetarkår att ”teama” över! säger Gunilla Malm.
Mer information och intervju kommer senare.

Röntgen SUS Malmö njurröntgen

Bild och funktion SUS Malmö rapporterar att de på grund av apparathaveri kommer att utföra CT urografi istället för konventionella urografier från och med 2021-02-03. Tidigare skickade remisser kommer att konverteras. Nya remisser bör skickas som CT urografi.

Aktuellt

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!