AKO Skåne

AKO Skåne (Allmänläkarkonsult Skåne) arbetar för samverkan mellan primärvårdens Hälsoval och specialiserad sjukvård. Enheten tillhör Kompetenscentrum för primärvård i Skåne som arbetar producentneutralt.

AKO Skåne ansvarar för kunskapsstöd till primärvården som publiceras som enhetliga och lättillgängliga AKO Skåne-riktlinjer för primärvården. Vidare arrangerar AKO Skåne fortbildning för allmänläkare. Videoteket innehåller filmer, framförallt för allmänläkare, webbinariet direktsänder föreläsningar med möjlighet att ställa frågor under tiden. Allmänläkarkonsulter arbetar praktiskt lokalt för samverkan med specialiserad sjukvård.

Anslagstavlan

Rapportbok: Allmänläkarkonsult Skånes arbete inom kunskapsstyrningshjulet

På ett par tre veckor har det tagits fram en rapportbok om Allmänläkarkonsult (AKO) Skånes arbete inom kunskapsstyrningshjulet. Ett flertal medarbetare inom AKO Skåne berättar om sina olika uppdrag och ger inblick i AKO Skånes breda verksamhet.

— Det har varit mycket roligt att få in allas bidrag. Allmänläkarkonsult Skånes arbete inom kunskapsstyrningshjulet är stort och viktigt, säger AKO Skånes teamledare Sten Tyrberg. Det kommer hela tiden ny kunskap att förhålla sig till. Vi vill att bästa kunskap ska få styra i patientmötet. Ny kunskap kommer från flera håll och vi behöver samverka kring det och skapa riktlinjer och förutsättningar för kompetensutveckling!

Information från barnkliniken

Under rådande situation med Covid vill barnkliniken påminna om att inför att barn remitteras till akutmottagningen så skall man ringa barnjouren. Detta så att de har möjligheten att planera in handläggningen av barnet på så sätt som innebär minst risk för smittspridning med patientsäkerheten bevarad.

Ny telefonlista:

Aktuellt

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter