Hälsosamma matvanor – samtalsstöd för hälso- och sjukvårdspersonal

Hälsoinriktad hälso- och sjukvård bjuder in till en digital halvdagsutbildning med fokus på samtal om hälsosamma matvanor.

Under eftermiddagen går vi igenom olika metoder för att utforska patienters matvanor. Du lär dig att uppmärksamma ohälsosamma matvanor, ge enkla råd och att genomföra ett rådgivande samtal vid ohälsosamma matvanor.

Vi utgår från Socialstyrelsens riktlinjer, Livsmedelsverkets rekommendationer och nationellt vårdprogram för levnadsvanor. Vi presenterar konkreta exempel och verktyg för hur du kan tillämpa dessa riktlinjer och rekommendationer i samtal med patienten. Eftermiddagen kommer att innehålla både teori och praktiska övningar.

Målgrupp

Halvdagsutbildningen riktar sig till dig som har patientkontakt.

Föreläsare

  • Ena Thomasson, legitimerad dietist, hälso- och sjukvårdsstrateg, Enheten för kunskapsstyrning, Hälsoinriktad hälso- och sjukvård
  • Kjell Olsson, legitimerad dietist, hälso- och sjukvårdsstrateg, Enheten för kunskapsstyrning, Hälsoinriktad hälso- och sjukvård