Helikopterflygplatser

Region Skåne har två helikopterflygplatser, en belägen på sjukhusområdet i Lund och en belägen på sjukhusområdet i Kristianstad. Helikopterflygplatserna är avsedda för ambulans- och räddningshelikoptrar.

Luftfartsinformation (Heliport chart, regulations and restrictions)

Här hittar du som helikopterpilot information inför landning om flygplatserna på sjukhusområdena i Lund och Kristianstad.

Högre föremål, obemannade luftfartyg (drönare) och störande aktiviteter

Aktiviteter i flygplatsens närområde kan inverka negativt för helikoptrar och utgöra en flygsäkerhetsrisk. På nedanstående länk hittar du som, i närheten av helikopterflygplatserna, är i behov av att uppföra ett högre föremål (till exempel en mobilkran) eller som vill flyga drönare, information om hur du kontaktar flygplatsen för samråd. Så behandlar Region Skåne dina personuppgifter.

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter