Svarsöversikt för VO Klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik via Melior

I samband med att funktionaliteten för vårt interna laboratoriedatasystem LIMS RS anpassades för Kliniskt genetiska/molekylära analyser, doldes delar av svarsöversikten via Melior.

Anledningen till detta var att svarsöversikten inte alltid visar korrekt status för pågående analyser, samt att det fanns intresse av att dölja vissa molekylära analyser som inte inremitterande önskat se.

Svarsöversikten har skapats för att ge möjlighet att läsa våra svar, såväl preliminära svar som slutsvar. Efter att det nu blivit tydligt att svarsöversikten även fyllt andra viktiga funktioner för våra remittenter, har vi återinfört översikten i tidigare form. Det är samtidigt viktigt att veta att svarsöversikten inte är tekniskt konstruerad eller validerad för andra ändamål än just svarsfunktionen.

Införandet av elektroniska beställningar och svar är en prioriterad fråga inom verksamheten. Vi arbetar därför för att så fort som möjligt införa eLAB RS (elektroniska beställningar), en lösning som idag används inom Klinisk kemi.

Kontakt

Labmedicin@skane.se