Allmänmedicinskt arbetssätt

Målsättningen med kursen är att deltagarna ska få ett brett perspektiv på det allmänmedicinska uppdraget och inspireras till personlig utveckling inom yrket.

Vad är allmänmedicinskt arbetssätt? Hur påverkar vi vår arbetssituation och vårt arbetsinnehåll så att det blir hållbart? Hur garanterar vi en ändamålsenlig kontinuerlig fortbildning? En stor del av tiden läggs på erfarenhetsutbyten i grupp. Genom fysiskt eller digitalt studiebesök hos erfarna allmänläkare vill vi ge konkreta exempel på vad arbetet innehåller och hur arbetet kan organiseras.

Praktisk information 

  • Kursen uppfyller delmål c3 i målbeskrivningen 2015 och STc3 i målbeskrivning 2021.
  • Anmälan är bindande och ska godkännas av din verksamhetschef innan du söker.
  • Kostnad: kursen har en central finansiering och är därmed kostnadsfri för ST-läkare i allmänmedicin. Din enhet fakturas 10.500 kr vid avbokning efter sista anmälningsdagen eller om du uteblir.
  • Internat 21 maj - 22 maj 2025, heldagskonferens 23 maj 2025.
  • Sista anmälningsdag: 14 april 2025.

Målgrupp

Vårt krav till dig som söker kursen är att du har arbetat minst 1 år på vårdcentral innan du går kursen. Detta för att deltagarna skall kunna reflektera över sitt förvärvade allmänmedicinska arbetssätt och därmed kunna bidra aktivt i kursen och ifrågasätta inlärda mönster och vanor.

Kursledare

David Götestrand, specialist i allmänmedicin
Fredrik Modig, specialist i allmänmedicin
Staffan Larsson, specialist i allmänmedicin

Kursen arrangeras av Primärvårdens utbildningsenhet.
Kursledarna är studierektorer på Primärvårdens utbildningsenhet.

Kursgranskad enligt SFAM.

Jäv saknas.