Q1 2025 Introduktionskurs i medicinsk vetenskap och kvalitetsarbete för ST-läkare

Centrum för primärvårdsforskning (CPF) erbjuder en åttadagarsutbildning i medicinsk vetenskap och kvalitetsarbete för ST-läkare.

Kursen gäller oavsett inriktning och ges på uppdrag av Region Skåne. Utbildningen ger grundläggande kunskap om medicinsk forskning och kvalitetsarbete. Deltagarna introduceras i ämnen som vetenskapsteori, epidemiologi, statistik, studiedesign, etik och implementering. 

Lärarledda dagar och deadlines

Lärarledda dagar är 10-13 februari och 13 mars. Deadline för projektidé är 27 januari. Deadline för projektplan är 6 mars. 

Individuellt arbete tre dagar

Observera att kursen är en åttadagarskurs varav tre dagar är individuellt arbete. De individuella kursdagarna schemalägger du som deltar själv. Ett tips är att lägga minst två av dagarna mellan dag 4, 13 februari, och deadline för projektplanen, 6 mars. Inför sista dagen, den 13 mars, ska en opposition förberedas, vilket beräknas ta några timmar till en dag.

Anmälan

Det finns 25 kursplatser. Sökanden utanför Skåne erbjuds kursen i mån av plats.

Kostnad

9400 kronor exklusive moms. För anställda inom Region Skåne ges ett regionalt bidrag. Varje klinik med vårdavtal med Region Skåne betalar endast 900 kronor per deltagare.

Centrum för primärvårdsforskning fakturerar respektive arbetsplats. I kursavgiften ingår kursmaterial, fika och lunch samtliga kursdagar.

Avanmälan

Sista dag för eventuell avanmälan är 5 veckor före kursstart. Efter detta kommer din arbetsplats att debiteras 900 kronor vid frånvaro.