Fortbildningsdag om Metakognitiv Terapi
Innehåll
Metakognitiv Terapi (MCT) är en psykoterapi som skiljer sig från traditionell KBT genom att fokusera på hur människor tänker om sitt tänkande snarare än förändring av innehåll i tankar eller habituering. Målet i terapin är att förändra metakognitiva övertygelser som vidmakthåller problematiska kognitiva stilar som oroande, ältande, hotmonitorering eller ohjälpsamma beteenden. Studier har visat att MCT har potential att vara effektivt för flera olika diagnoser.
Under utbildningsdagen går vi igenom den metakognitiva modellen som i grunden är transdiagnostisk, vi tittar på specifik tillämpning vid till exempel GAD, undersöker vad som kan vara unika bidrag i psykoterapi och vi ser över aktuellt forskningsstöd (Metaanalyser). Avslutningsvis ges möjlighet till diskussion avseende t.ex. målgrupp och/eller rollspel.
Föreläsare
Christian Fahlén är leg. psykolog och registrerad MCT-behandlare Level 2-utbildad av professor Adrian Wells. Han har arbetat kliniskt inom specialiserad psykiatri och primärvård i nästan 20 år och har ett brett intresse för vård, psykologisk terapi, regelverk och mätning av behandlingsresultat.
Hans mål är att verka för en evidensbaserad slutprodukt och därmed att psykologisk terapi värdesätts utifrån hur viktigt det är för samhället. Sedan några år driver han Sund Psykologi och delar sin arbetstid mellan terapi och verksamhetsledning.
Kursavgift
I avgiften ingår fika och lunch.
- 20-29 deltagare: 750 kronor
- 30-39 deltagare: 600 kronor
- 40-50 deltagare: 500 kronor
Arrangör
Utbildningen arrangeras av primärvårdens utbildningsenhet i samarbete med referensgruppen för psykologer och kuratorer.