Kundkodsökning i kundkodregistret

kundkod.sokning2.gif

Hjälp vid sökning av kundkoder

Allmän information

  • Det är möjligt att söka i alla fält i formuläret
  • Det går att kombinera olika fält med varandra
  • Skriv inte in för långa söksträngar eftersom texten kanske inte är inskriven som man tror
  • För att starta sökningen tryck "Enter" eller klicka på knappen "Fortsätt".
  • Resultatet av sökningen blir en lista med en eller flera kundkoder. För att se all information om en kod, markera den lilla pricken bredvid  och tryck "Enter" eller klicka på knappen "Fortsätt"
  • Knappen "Reset" tömmer alla fält – klart för ny sökning

Alla koder eller Endast aktiva koder

Välj om du vill söka på "Alla koder" eller "Endast aktiva koder". 

Välj "Alla koder" för att se både alla aktiva och alla stängda koder. Välj "Endast aktiva koder" för att enbart se de koder som är aktiva.

Postnummer

I fältet för postnummer skrivs postnumret in i kundkodsregistret med ett mellanslag mellan tredje och fjärde siffran.

Telefonnummer

I fältet för telefonnummer kan man inte söka på riktnummer, utan enbart på telefonnumret. Det är lämpligt att kombinera detta med fältet Ort.

Fax

I fältet för fax kan man inte söka på riktnummer, utan enbart på faxnumret. Det är lämpligt att kombinera detta med fältet Ort.

Textersättande tecken

%-tecknet (procent) –  ska anges före det man vill söka efter och ersätter alla andra tecken i fältet utom de man fyllt i.

Exempel 1: Om man i namnfältet skriver %med, så får man fram alla koder som någonstans i textsekvensen innehåller bokstavskombinationen med. 

Exempel 2: Om man i namnfältet skriver %med%mott, så får man fram alla koder som någonstans i textsekvensen innehåller bokstavskombinationen med och någonstans därefter mott. 

Det går bra att göra sekvensen av % och bokstäver/siffror så lång som man själv tycker är lämpligt. Detta fungerar i samtliga sökbara fält.

_-tecknet (understreck) –  ersätter ett tecken på den plats i texten där det skrivs in, två _ ersätter två tecken och så vidare. 

Exempel 1: Om man i kundkodsfältet skriver __BS__ (tecken 1och 2 _,tecken 3 och 4 BS och tecken 5 och 6 _) blir resultatet av sökningen alla koder där tecknen 3 och 4 är BS.

Exempel 2: Om man i kundkodsfältet skriver H_PT__ så blir resultatet alla koder där tecken 1 är H och där tecknen 3 och 4 är PT. 

Detta fungerar i samtliga sökbara fält.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tänk på att

Informationen på webbplatsen är till för offentlig och privat vårdpersonal i Skåne.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.