Kunskapscentrum demenssjukdomar

Kunskapscentrum demenssjukdomar bidrar till utveckling och kunskapsspridning för vård och omsorg av personer med demenssjukdom.

Aktuella kurser och utbildningar hittar du i vår Utbildningskalender

Aktuellt

Migrationsskolan har arbetat med ett utvecklingsarbete där ett mångkulturellt kognitivt testbatteri, kallat MCE har jämförts. Det mångkulturella testbatteriet, bestående av fyra test, har jämförts med test som traditionellt används under kognitiv utredning. Syftet med arbetet har varit att undersöka om testresultaten är påverkade av faktorer som kön, ålder, utbildningsnivå och huruvida patienten är inrikes eller utrikes född. Migrationsskolan Rapport 2020:2


Måndagen den 9 november arrangerade Kunskapscentrum demenssjukdomar en direktsänd, digital konferens (med 631 unika besökare):  Nationell strategi för vård och omsorg vid demenssjukdom – fokus på samverkan. För dig som inte hade möjlighet att se vår livesändning kan nu se den i efterhand.

Inspelad konferens

Program (pdf)


Skånska demensdagen spelades in den 7 oktober och du kan nu se de sex olika föreläsningarna på UR Play.
1. Personcentrerad kommunikation och demenssjukdomar - Lars-Christer Hydén
2. Existentiell hälsa vid kognitiv svikt - Elisabet Bexell
3. Säker och jämlik demensvård oavsett bakgrund - Ingrid Fioretos och Emma Lindgren
4. Vikten av ditt eget bemötande - Lisa Jakobsson
5. Våra behov av rörelse och beröring - Marie Ternström
6. "Den store Hjärnini” - Allan Dalqvist

Fördjupad information

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter