Hälsosamma matvanor – samtalsstöd för hälso- och sjukvårdspersonal
Under förmiddagen går vi igenom olika metoder för att utforska patienters matvanor. Du lär dig att uppmärksamma ohälsosamma matvanor, ge enkla råd och att genomföra ett rådgivande samtal vid ohälsosamma matvanor.
Vi utgår från Socialstyrelsens riktlinjer, Livsmedelsverkets rekommendationer och nationellt vårdprogram för levnadsvanor. Vi presenterar konkreta exempel och verktyg för hur du kan tillämpa dessa riktlinjer och rekommendationer i samtal med patienten. Eftermiddagen kommer att innehålla både teori och praktiska övningar.
Målgrupp
Halvdagsutbildningen riktar sig till dig som har patientkontakt.
Föreläsare
- Kjell Olsson, legitimerad dietist, hälso- och sjukvårdsstrateg, Enhet Kunskap, Hälsoinriktad hälso- och sjukvård
- Ena Thomasson, legitimerad dietist, hälso- och sjukvårdsstrateg, Enhet Kunskap, Hälsoinriktad hälso- och sjukvård