MedSök och OpenAthens
Region Skånes sökportal, MedSök (eds.p.ebscohost.com)
Logga in på distans med OpenAthens
För att komma åt Region Skånes fulltexter i databaser, e-tidskrifter och e-böcker när du sitter utanför regionens nät måste du logga in med ett OpenAthens-konto.
Om du är anställd inom Region Skåne och sitter på regionens nätverk så kommer din registrering att ske direkt. Om du är privat vårdgivare med avtal med Region Skåne eller är anställd inom Region Skåne men sitter på ett externt nätverk så kommer Sjukhusbiblioteken att skapa kontot och meddelar dig när det är klart, det sker vanligtvis inom två arbetsdagar.
Registreringsformulär för att skapa OpenAthens-konto (medsok.se)
OpenAthens-kontot är tidsbegränsat. När giltighetstiden är på väg att gå ut får du ett mejl med information om hur du ska göra om du vill fortsätta att använda ditt OpenAthens-konto. Under förutsättning att du fortfarande är berättigad åtkomst till Region Skånes e-resurser förlängs kontot 18 månader i taget.
Användarvillkor för sjukhusbibliotekens e-tjänster (inera.se)
Så fungerar söken i MedSök
-
Att söka i MedSök
Denna manual är en kort översikt. För ytterligare information, vänligen kontakta sjukhusbiblioteket.
Grunden för MedSök är Ebsco Discovery Service (EDS), samma system som används av Lunds universitets LUBsearch. Med ett discovery-söksystem kan du söka i flera databaser samtidigt och länkas direkt till fulltexten.
I MedSök kombineras innehållet från databaser som Medline och Cinahl med förlagsinformation och indexerade fulltexter. Detta innebär att du kan hitta artiklar även om vi inte har tillgång till deras fulltext.
Sökspråk och innehåll
Sökspråket är engelska och innehållet är främst vetenskaplig information på engelska.
Sökmetoder
- Enkel sökning: Kombinera ämnessökord med författarnamn, årtal eller tidskriftsnamn.
- Avancerad sökning: Använd olika söktermer i olika sökfält och kombinera dessa med hjälp av olika operatorer.
Sökalternativ
Discipliner: Begränsa sökningen till artiklar och e-böcker inom specifika discipliner.
Sökinställningar: Standardinställningen är ” Alla söktermer (OCH/AND)”. Det innebär att samtliga söktermer ska återfinnas i de sökta fälten för att referensposten ska komma med i träfflistan. För specifika söktermer kan ”Någon sökterm (ELLER/OR)” användas, då återfinns istället någon av de sökta termerna.
Frassökning och trunkering: Använd citattecken, t.ex. “heart failure” för att söka på en fras. Använd trunkering (t.ex. “heart*”) för att söka på ordstammen.
SmartText-sökning: Används när man inte får några träffar eller om man vill söka med hjälp av en större mängd text. Det går att klippa in upp till 5000 tecken och söka på hela texten. Då analyserar en algoritm texten och tar ut centrala termer och använder dem som sökord. Man söker då bara i EBSCOhost-databaser (till exempel Medline och Cinahl).
Ytterligare alternativ
”Sök även inom fulltextformatet i artiklarna" är ej förvalt i MedSök. Genom att välja det kan man söka i hela artiklarna i de fall EBSCO har avtal med förlaget även om Region Skåne inte har tillgång till fulltexten. Det ger fler träffar eftersom söktermerna inte behöver återfinnas i de korta bibliografiska referensposterna eller i förlagsinformationen, utan kan förekomma endast i själva artikeln (men då relevansrankas den lägre än i de fall där ordet förekommer i titel eller som ämnesord.
Fulltextformat: Innebär att man endast söker bland material som är tillgängligt i fulltext, det vill säga som Region Skåne betalar för eller som är Open Access. Detta är bra att välja om man vill ha tag i artiklar direkt, men är inte förenligt med uttömmande sökningar.
Peer review: Begränsar sökningen till artiklar som är klassificerade som peer reviewed. Bokrecensioner, letters to the editor med mera kommer ej med i sökningen.
Publiceringsdatum: Avgränsa sökningen till en specifik period.
Titel, tidskriftsnamn och författare: Begränsa sökningen till dessa fält.
Snabbvisning: Visa miniatyrer av foton, tabeller och grafer i träfflistan. Observera att sökningen avgränsas till träffar som innehåller något att snabbvisa.
-
MedSöks index
MedSök består av cirka 20 datakällor som utgör basen för sökindexet. Dessa källor är relevanta för medicin och vård och kan delas in i två typer:
1. Bibliografiska databaser
Dessa databaser innehåller kontrollerad och oberoende information om vetenskapliga artiklar och böcker. I menyn kan du se vilka datakällor träffarna kommer ifrån, och du kan välja att inkludera eller exkludera specifika källor. Genom att välja en specifik datakälla (t.ex. Medline) kan du använda databasspecifik söksyntax (se hjälptexterna i MedSök för mer information). Några av de bibliografiska databaser som sjukhusbiblioteken i Region Skåne betalar för, utöver fria resurser, är:
- CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature): Innehåller abstracts från över 3300 granskade tidskrifter inom vårdvetenskap och paramedicin, samt fulltexter från cirka 1600 tidskrifter. Databasen produceras av EBSCO.
- PsycInfo: En bibliografisk databas inom beteendevetenskap och psykiatri med 5,4 miljoner poster från 2400 granskade (peer reviewed) tidskrifter. Databasen produceras av American Psychology Association (APA).
2. Förlagsinformation
Innehåller information som titel, författare, volym och nummer, samt ofta författarabstract och förlagets ämnesord. I många fall inkluderas även artiklar i fulltext. Om fulltexten är indexerad kan du få träffar på innehåll i artiklarna även om Region Skåne inte har tillgång till tidskriften eller årgången.
Observera att antalet träffar i resultatlistan ibland kan vara större än antalet i facetten “Datakällor” eftersom facetten inte inkluderar poster från tre specifika indexdatabaser. Dessa poster syns dock i resultatlistan. Om en post saknar information om vilken databas den är hämtad från, kommer den från någon av följande tre indexdatabaser:
- Academic Search (Index, Premier, eller Complete).
- Publisher Provided Full Text Searching File.
- Supplemental Index.
-
Rankning av sökresultat
Hur resultatlistan rankas
I resultatlistan rankas resultaten efter relevans, men du kan också sortera dem efter utgivningsdatum (fallande eller stigande). Relevansen beräknas baserat på var och hur ofta söktermerna förekommer. Prioriteringsordningen är:
- I fält för ämnesord från kontrollerade tesaurer (ämnesordslistor).
- I titel.
- Bland artikelförfattarens ämnesord.
- I abstrakt.
- I fulltexten (om den är indexerad av EBSCO).
Exakta träffar rankas högst, men det tas också hänsyn till var sökorden återfinns. Hur ofta söktermerna förekommer i förhållande till textens längd (densitet), särskilt i titel, ämnesordsfält eller abstrakt, vägs också in.
Andra faktorer som påverkar rankningen
- Dokumenttyp: Vissa typer kan värderas lägre.
- Publiceringsdatum: Vid likvärdig relevans rankas de senast publicerade dokumenten högre.
- Längd: Vid likvärdig relevans rankas längre artiklar högre än korta artiklar.
Efter att relevansen har beräknats i de olika datakällorna sammanställs alla matchande resultat i en resultatlista. Resultat som förekommer i flera datakällor tas bort så att endast en artikelpost visas i listan. Det innebär att en träff från CINAHL högt upp i listan ofta även representerar en träff i Medline.
Fasetter i MedSök
Resultatlistan visar sju olika typer av fasetter som hjälper dig att avgränsa resultaten:
- “Begränsa till”: En mini-version av sökalternativ. Genom att välja “Mer” får du upp hela rutan med alla valmöjligheter.
- “Dokumenttyp”: Visar antalet resultat av varje typ. Du kan välja att avgränsa till en eller flera typer.
- “Ämne”: Automatisk klustring av resultaten i delämnen. Användbarheten varierar beroende på resultatlistans sammansättning.
- “Utgivare”: Visar de förlag som gett ut artiklarna/böckerna i resultatlistan.
- “Publikation”: Visar antalet resultat per tidskrift.
- “Språk”: Visar antalet resultat på respektive språk.
- “Datakällor”: Visar antalet resultat i respektive datakälla.
-
Att söka efter och läsa e-böcker i MedSök
Så söker du efter och läser e-böcker i MedSök
I listen längst upp på Medsöks startsida klickar du på Sök e-tidskrifter och e-böcker. På startsidan finns förslag på färdiga sökningar utifrån ämne, men du kan också använda sökrutan.
Du kan välja att söka efter endast e-böcker i MedSök genom att gå till "Dokumenttyp" och välja "E-böcker". Klicka på "Mer" om du inte hittar det direkt.
Pdf-fulltext
I sökresultatlistan hittar du e-böckerna som matchar din sökning. De allra flesta har en pdf-länk som gör att du kan öppna e-boken direkt i webbläsaren. Du kan spara ett begränsat antal sidor som pdf. Antalet sidor varierar mellan e-böcker från olika förlag.
Region Skåne-fulltext-länk
Vissa e-böcker har en Region Skåne-logga som fulltext-länk. Dessa e-böcker öppnas på förlagens webbsida. För dessa e-böcker varierar möjligheterna att spara pdf-kopior, och möjligheten att ladda ner boken.
EPUB-fulltext
De flesta e-böcker är också möjliga att läsa i formatet ”EPUB”, ett format som är anpassat för skärmar. I dessa fall syns länken ”EPUB-fulltext” och du har dels möjlighet att läsa e-boken direkt i webbläsaren, dels låna hela e-boken till din dator eller mobila enhet (klicka då på "Ladda ner"). Du kan då läsa boken även när du är offline.
För att låna e-boken krävs att du har ett Adobe-id och ett program eller en app som kan öppna e-boken på din dator eller mobila enhet.
Så lånar du/laddar hem en e-bok till din dator eller mobila enhet
- Logga in med eller skapa ett konto i MedSök.
- Skaffa ett Adobe-id på Adobes webbplats (klicka på logga in och sen på "Skaffa ett Adobe ID"). Adobe-id behövs för att läsarprogrammet ska kunna öppna e-böcker. Adobes webbplats (adobe.com)
- Ladda ner programmet Adobe Digital Editions till datorn, du hämtar det gratis på deras webbplats. Adobe Digital Editions program (adobe.com)Om du sitter på en Region Skåne-dator, be kontaktpersonen för it på din arbetsplats att beställa programvaran till din dator.
- Om du använder en smart telefon eller surfplatta finns olika gratis appar för att läsa e-böcker. BlueFire Reader finns till både Android och Apple. Till Windows-telefoner finns Overdrive.
- Logga in med ditt Adobe-id i appen, eller i Adobe Digital Editions om du ska läsa på dator.
- Sök upp e-boken i MedSök. Klicka på "Ladda ner" för att ladda hem e-boken.
E-boken blir automatiskt ej tillgänglig efter fem dygn, du kan då låna den igen om du behöver. Om e-boken är utlånad kan du ställa dig i kö.
Inköpsförslag för e-böcker
Kontakta ditt sjukhusbibliotek om det är någon titel du saknar och vill att vi ska köpa in.
Beställning, bevakning och hur du skapar konto
-
Artikelbeställning
Länkar till beställningsformuläret finns också i UpToDate (endast tillgänglig inom Region Skånes nät) och PubMed (om du använder Region Skånes länk till PubMed).
Region Skånes länk till PubMed (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
Kostnaden för artikelbeställningar ingår för verksamheter med biblioteksavtal. En kopia på beställningen går till e-postadressen du angivit.
Artikelbeställningar kan också göras via formuläret för att beställa artiklar.
-
Konto för bevakning i MedSök
Skapa bevakning och spara sökningar i MedSök
I MedSök kan du skapa stående bevakningar på sökningar eller på tidskrifter. Det finns även möjlighet att spara sökningar och referenser i din personliga mapp om du har ett konto i MedSök.
Skapa stående bevakning
- Logga in på ditt konto på MedSök. Om du inte har ett konto sedan tidigare kan du skapa ett nytt. Du kan också välja att logga in med ditt Google-konto. Du kan använda samma konto om du väljer att söka enbart i någon av databaserna Cinahl, Medline och PsycInfo.
- Gör din önskade sökning genom att använda sökrutan och tillämpa relevanta filter och kriterier för att förbättra träffarna. Till exempel, genom att filtrera på "Datum Senast" kan du säkerställa att bevakningen endast inkluderar nyare material och undviker äldre forskning som kanske inte är lika relevant för dina behov.
- När du är nöjd med din sökning, klicka på knappen "Skapa bevakning".
- I rutan som öppnas, ange ett namn för din bevakning under ”Ämne”, och välj inställningar för hur ofta du vill få uppdateringar om nya träffar, till exempel dagligen, veckovis eller månadsvis.
- Välj även hur du föredrar att få uppdateringar om nya sökträffar; som e-post eller RSS-flöde.
- Spara dina inställningar och bevakningen kommer att aktiveras.
Genom att skapa en bevakning på din sökning kommer du att få meddelanden när nya relevanta artikelreferenser läggs till i MedSök som matchar dina kriterier, vilket hjälper dig att hålla dig uppdaterad inom ditt ämnesområde.
Spara dina sökningar
Med ett konto i MedSök får du en egen mapp när du är inloggad. När du har sökt på ett ämne kan du förutom att skapa en bevakning även spara referenser från träfflistan i din mapp, för senare läsning.
Under "Dela" vid träfflistan kan du också spara en länk till sökningen eller exportera sökresultatet i ett mejl till dig själv eller kollegor.
När du går in på en referenspost ges du flera möjligheter i menyn. Du kan bland annat föra över referensen till ett program för referenshantering.
Bevaka tidskrifter
Du kan skapa en bevakning - prenumerera på - tidskrifters innehållsförteckningar till din e-post via MedSök eller genom tidskriftsappen Browzine som du kan läsa mer om här:
Läs och bevaka tidskrifter med Browzine
I Medsök skapar du en bevakning på en tidskrift genom att gå till ”Sök e-tidskrifter och e-böcker” i menyn. Sök fram den tidskrift du vill bevaka och klicka på ”Skapa bevakning”. Fyll i uppgifterna så som du önskar och spara din bevakning.
Tidskriftsbevakning via mail, Helsingborg/Ängelholm
Anställda på Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus kan via sjukhusbiblioteket anslutas till tjänsten Journal TOCs. Mejla titlarna på tidskrifterna du vill bevaka till så skapas och aktiveras ett konto åt dig på Journal TOCs.
E-postadresser: biblioteket.hbg@skane.se eller sanja.matonickin@skane.se
Efterhand som dina valda tidskrifter publicerar nya artiklar får du mejl med referenserna. Via ett klick tar du dig vidare till artikeln på tidskriftens webbsida. Tänk på att du bara kan läsa fulltextartiklar för de tidskrifter biblioteken prenumererar på. Artiklar du vill läsa, men inte kan öppna i fulltext, kan du beställa via sjukhusbiblioteket. Tjänsten är kostnadsfri.
-
OpenAthens-konto - En introduktion
Du använder ditt OpenAthens-id för att logga in i MedSök och komma åt elektroniska resurser när du inte sitter inom Region Skånes nät. Åtkomsten gäller tidskrifter, databaser och e-böcker.
Du kan också logga in direkt på flera av de anslutna förlagens webbplatser för att läsa artiklar i fulltext. Direktlänkar finns när du är inloggad på MyOpenAthens.
MyOpenAthens (my.openathens.net)
Skapa konto
Alla anställda i Region Skåne kan skapa ett OpenAthens-konto. Du skapar ditt konto själv. Du måste sitta inom Region Skånes nätverk när du skapar kontot. När du har aktiverat ditt konto kan du använda det utanför Region Skånes nätverk.
Du skapar och aktiverar kontot i två steg:
- Fyll i registreringsformuläret för OpenAthens-konto Reringsformuläret för OpenAthens-konto (register.openathens.net).
- Du får ett e-postmeddelande med en aktiveringslänk. När du klickar på länken får du välja lösenord, och ditt konto är sen aktiverat.
Anställd av privat vårdgivare
Är du anställd av en privat vårdgivare som har avtal med Region Skåne skapar ditt sjukhusbibliotek ett konto åt dig.
Fyll i registreringsformulär för OpenAthens-konto för privata vårdgivare. Du får ett meddelande när ditt konto är skapat.Registreringsformulär för OpenAthens-konto för privata vårdgivare
Ett OpenAthens-konto är inte detsamma som ett konto i MedSök/Ebsco-host. Om du vill skapa bevakningar eller spara sökningar i MedSök behöver du ett konto i MedSök/Ebsco-host. Under Konto för bevakning finns instruktioner hur du skapar kontot.
Instruktionsfilm
Introduktionsfilm hur du skapar OpenAthens-konto (mediaflowpro.com)
-
Vanliga frågor och svar
-
MedSök
Vad är tillåtet?
- Skriva ut eller spara enstaka artiklar för eget bruk, men inte spara hela tidskriftsnummer eller använda artiklarna i kommersiellt syfte.
- Mejla enstaka artiklar till andra behöriga användare
- Lägga upp nyhetsbevakning på enskilda tidskrifter
Vem får ladda ner artiklar?
Nedladdning av tidskriftsartiklar får endast göras av personal som bedriver vård för Region Skånes räkning inklusive privata vårdföretag som arbetar på uppdrag av och är finansierade av Region Skåne. Användning av innehåll för den vård som bedrivs helt privat eller på uppdrag av annan huvudman än Region Skåne, utgör ett brott mot licensavtalen.
I särskilda fall är innehåll endast tillgängligt för personal inom en avgränsad del av Region Skånes sjukvård, till exempel ett sjukhus. I sådana fall framgår detta och access är inte möjlig för hela Region Skåne.
Är det möjligt att söka på förkortningar av tidskriftsnamn?
Ja, det går bra.
Kan jag söka på enskilda tidskrifter?
MedSök är primärt fokuserat på artiklar, men det går att söka på artiklar inom en viss tidskrift. Om man först gör en vanlig ämnessökning kan man därefter välja att bara visa resultat i träfflistan från bestämda tidskrifter. I kolumnen bredvid sökresultatlistan, kan du under ”Publikation” välja att begränsa sökningen till en eller flera tidskrifter.
Ett annat alternativ är att klicka på "Sök e-tidskrifter och e-böcker". Då öppnas en orange sida på vilken du söker efter tidskrifter eller e-böcker. När du fått fram en tidskrift kan du direkt söka efter artiklar inom den tidskriften.
Du hittar också bibliotekens tidskrifter i BrowZine.
Varifrån kommer informationen i träfflistan?
Ett fyrtiotal datakällor utgör basen för MedSöks index. Datakällorna är relevanta för medicin och vård. I menyn i MedSök kan du se vilka datakällor träffarna kommer ifrån.
Det går att välja bort datakällor eller att bara söka i en enda. Genom att endast välja en bibliografisk databas såsom MEDLINE kan du använda den databasens söksyntax (se hjälptexterna för mer information).Kontakta gärna ditt sjukhusbibliotek om du vill ha mer information om vilka datakällor som används i MedSök.
Kan man beställa artiklar som inte finns i fulltext?
Ja, när det inte finns fulltext-länkar på de funna träffarna så finns det istället en länk som heter ”beställning”. Välj ditt närmaste sjukhusbibliotek (Skånes sjukhus nordost, Skånes sjukhus nordväst eller Skånes universitetssjukvård). De personliga uppgifterna behöver fyllas i för att man ska få artikeln via e-post (eller i undantagsfall i pappersform).
Är inte de personliga uppgifterna ifyllda kan inte beställningen behandlas och en ny artikelbeställning måste göras.
Kan man söka på PMID?
Ja, men väljer man inte att bara söka i MEDLINE så blir det en fritextsökning i alla datakällor och kan därmed generera många träffar. Men ofta träffar man rätt vid en snabbsökning på PMID. Skriv PM [mellanslag] PMID-numret. Till exempel: PM 24636764.
Hur många tidskrifter finns i fulltext?
Region Skåne och sjukhusbiblioteken betalar för tillgång till ungefär ett par tusen vetenskapliga tidskrifter. Vilka årgångar regionen har i fulltext skiljer sig åt mellan tidskrifterna beroende på avtalen.
Utöver betaltidskrifterna är fler än 3.400 vetenskapliga Open Access (OA) tidskrifter inom medicin och hälsa sökbara i MedSök. Information om varje titel finns under fliken ”E-tidskrifter och e-böcker A-Ö” i MedSök.Hur vet man vilka årgångar av en tidskrift som är tillgänglig i fulltext?
Om du söker upp tidskriften i ”E-tidskrifter och e-böcker A-Ö” så finns där aktuella årtal för varje tidskrift. Ibland har regionen tillgång till samma tidskrift via olika leverantörer, till exempel när Region Skåne betalar för de senaste årgångarna och de äldre årgångarna är fritt tillgängliga som Open Access (OA).
Hur många e-böcker finns i fulltext?
I MedSök finns nu ungefär 6.700 e-böcker. Av dessa är cirka 2.700 från EBSCO:s eBook Clinical Collection, cirka 3.600 är från NCBI Bookshelf (OA) och cirka 400 titlar från Springer och andra förlag. Sökbarheten är begränsad i MedSöks ämnessökning, men alla e-böcker finns under fliken ”E-tidskrifter och e-böcker A-Ö”, där du kan välja att bara lista e-böcker.
Vad är "Sök e-tidskrifter & e-böcker"?
Här kan du söka efter de e-tidskrifter och e-böcker inom medicin och hälsa som regionen har tillgång till i fulltext via MedSök. Det är både betalresurser och Open Access (OA). Följ länkarna för att se uppgifter om årtal och direktlänkar till respektive tidskrift. När du fått fram ett resultat kan du direkt söka efter artiklar inom den specifika tidskriften.
-
OpenAthens
Vad får jag tillgång till med mitt OpenAthens-konto?
Med ditt OpenAthens-konto får du tillgång till MedSök, databaser, e-tidskrifter och e-böcker. Du använder också ditt OpenAthens-konto för att logga in i BrowZine.
Vad är skillnaden mellan ett OpenAthens- och ett MedSök-konto?
Ditt OpenAthens-konto använder du för att komma åt bibliotekens resurser när du är utanför Region Skånes nät. Du använder också ditt OpenAthens-konto för att logga in i BrowZine.
Ditt MedSök-konto använder du för att till exempel skapa bevakningar, spara sökningar och ladda ner e-böcker i MedSök.
Varför måste jag ibland logga in igen för att komma åt en artikel i fulltext, trots att jag redan loggat in en gång i MedSök?
Olika förlag använder olika sätt för att autentisera behöriga användare. Därför kan du ibland behöva klicka på till exempel ”OpenAthens log in” för att få tillgång till en artikel i fulltext.
Hur får jag tag på en artikel när det inte fungerar att logga in med OpenAthens?
Kontakta ditt sjukhusbibliotek för att beställa artikeln.
Om du har anknytning till Lunds universitet och har ett Lucat- eller studentkonto kan du se om artikeln finns i LUBsearch.
LUBsearch (lubsearch.lub.lu.se)
Kan privata vårdgivare få OpenAthens-konto?
Ja, om de har avtal med Region Skåne. Kontakta ditt sjukhusbibliotek, eller skicka ett e-postmeddelande medsok@skane.se, så skapar vi ett konto.
Hur gör jag om jag glömt mitt användarnamn till OpenAthens?
Ditt användarnamn står i det mejl du fick när du registrerade ditt konto. Om du inte har kvar mejlet kan du kontakta ditt sjukhusbibliotek, eller skicka ett e-postmeddelande till medsok@skane.se.
Kan jag välja ett användarnamn som är lättare att komma ihåg?
Ditt användarnamn skapas automatiskt av OpenAthens och går tyvärr inte att byta. Du kan vid registrering ange att du vill använda din e-postadress vid inloggning.
Hur gör jag om jag glömt mitt lösenord till OpenAthens?
Du kan själv skapa ett nytt lösenord genom att ange ditt användarnamn och din mejladress. Kontakta ditt sjukhusbibliotek om du behöver hjälp, eller skicka ett e-postmeddelande till medsok@skane.se.
Login OpenAthens (openathens.net)
När jag försöker logga in står det att giltighetstiden för mitt OpenAthens-konto har gått ut. Hur gör jag för att förnya mitt konto?
Kontakta ditt sjukhusbibliotek eller skicka ett e-postmeddelande till medsok@skane.se, så förlänger vi giltighetstiden på ditt konto.
Varför kommer jag till LUlinker när jag klickar på en fulltextlänk i MedSök?
Om du är inloggad med ditt Lucat- eller studentkonto kan det ibland hända att LUlinker öppnas istället för fulltexten i MedSök. Det beror på att MedSök och LUBsearch bygger på samma system.
Prova att logga ut från Lucat eller ditt studentkonto, och se till att du är uppkopplad till Region Skånes nätverk. Alternativt, logga in i MedSök med ditt OpenAthens-konto.Mitt OpenAthens-konto fungerar inte, vart vänder jag mig för att få hjälp?
Kontakta ditt sjukhusbibliotek eller skicka ett e-postmeddelande till medsok@skane.se.
-
MedSök