Influensasäsong 2020-2021

Information det finns influensavaccin kvar att beställa 2021-01-28

Det finns influensavaccin, Infusplit Tetra, kvar att beställa hos Apoex för användning till influensasäsongen 2020-2021. Beställ gärna skyndsamt.

Vaccinet är en licensvara och godkänd licens finns för användning av Influsplit Tetra i primärvården i Region Skåne. Sjukhusen har också rätt att beställa, men måste ansöka om licens först.

Normal beställningsrutin hos Apoex gäller. För Region Skånes egna verksamheter ska beställningar göras i Raindance Marknadsplats. Privat verksamhet beställer via beställningssystemet Care hos Apoex.

Varje förpackning innehåller 10 doser.

Det finns nu ingen central styrning till vem vaccinet får ges.

Beställningsrutin

Riskgrupper

Riskgrupper löper ökad risk att drabbas av allvarlig sjukdom av influensa och bör därför erbjudas säsongsinfluensavaccin. Vaccinationen mot säsongsinfluensa behöver upprepas varje år då skyddet av detta vaccin minskar relativt snabbt samt eftersom de influensastammar som cirkulerar ändras över åren.

Aktuellt influensaläge

Informationsstöd

Patientinformation

Information från Vårdhygien

Kontakt

Smittskydd Skåne
Telefonnummer: 040-33 71 80
E-post: smittskydd.skane@skane.se

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter