E-hälsospelet

E-hälsospelet är ett snabbt, enkelt och kul sätt att lära sig mer om 1177 Vårdguidens e-tjänster. Marie Lindroth, gynekolog och Verksamhetschef för Mödrahälsovården i nordvästra Skåne, är initiativtagare till spelet.

Ett spel för kunskap och inspiration

- Tanken med e-hälsospelet är att det ska vara både snabbt och roligt att lära sig mer om hur vi kan arbeta med 1177 Vårdguidens e-tjänster, säger hon.

- Patienterna har stora förväntningar på oss inom vården, men många av oss tillhör en generation där det där med e-hälsa inte är helt självklart, då kan det vara bra med ett användarvänligt, strukturerat och informativt verktyg där vi både kan hämta kunskap och få inspiration från kollegor i andra verksamheter.

Marie Lindroth berättar att en stor prioritet var att möjliggöra ett lärande som inte tar tid från den dagliga verksamheten, och där medarbetarna inte behöver schemalägga eller ta ledigt, utan själva kan planera och bestämma när de ska göra en lektion.

Planera själv in lektionerna

Varje lektion i spelet tar max fem minuter, du ska svara på några frågor för att komma vidare till nästa nivå. E-hälsospelets första del är en grundkurs om 1177 Vårdguidens e-tjänster. Spelet kommer sedan att byggas på med innehåll efterhand. Nästa modul kommer att handla om Journalen på Nätet.

De lektionerna kommer att innehålla viktig information om förändringar i regelverket, ny åldersgräns, tidiga hypoteser och den nya funktionen hot om våld. Därefter kommer fler moduler som tidbok online, stöd och behandling samt nya e-tjänster som den kommande appen för videobesök.

Medarbetare - så här gör du

Gå till ehälsospelet.se och registrera dig. Om du inte hittar din enhet i listan, välj "min enhet saknas" och påminn sedan din enhetschef att registrera er mottagning i spelet. När det är gjort kan du enkelt välja din enhet kontrollpanelen så "bokförs" dina resultat på rätt ställe.

Efter varje lektion kommer ett antal frågor. Ett, två eller alla tre svarsalternativen kan vara rätt – och du måste svara rätt på en fråga för att komma vidare till nästa.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter