Specialkost - äldre

En utbildningsdag för dig som arbetar med äldre personer som har behov av specialkost. Det finns många specialkoster och här tar vi upp de vanligaste. Kursen erbjuder kunskap och praktiska råd och tips. Utbildningen arrangeras av VE Geriatrik och Kunskapscentrum för geriatrik, Skånes universitetssjukhus, Malmö. Målgrupp: Enhetschefer, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, övrig nutritionsintresserad vårdpersonal samt kökschefer och kockar.

Innehåll

  • att  ge ökad kunskap om vid vilka medicinska tillstånd olika specialkoster ordineras
  • att ge kunskap om sammansättningen av olika specialkoster vanliga för äldre personer
  • att ge fördjupad kunskap och praktiska råd om hur den äldre personens energi- och näringsbehov tillfredsställs med specialkoster

Innehåll

Hur du tillgodoser äldre personers energi- och näringsbehov samt måltidsordning med olika specialkoster vid:

- hjärt- kärlsjukdom

- njursjukdom

- mag-tarmsjukdomar som t ex celiaki, laktosintolerans, Mb Crohn,      ulcerös colit, IBS, förstoppning

Dessutom tar kursen upp:

- vegetarisk kost

- allergikost

- att läsa och tolka innehållsförteckning samt märkning av livsmedel

- provsmakning av vissa specialprodukter

- patientfall

Föreläsare:

Linda Jonsson, leg dietist, VE Geriatrik, Skånes universitetssjukhus, SUS, Malmö

Tid: 29 oktober 2019 kl 08.30 - 16.00

Lokal: Tidskriften, Jan Waldenströms gata 5, SUS, Malmö

Kursavgift: 1 000 :- (exkl. moms), inkl. kursmaterial, lunch, fika för- och eftermiddag

Sista anmälningsdag: 18 oktober 2019

OBS! Anmälan är bindande men inte personlig!

Begränsat antal platser!

Har du frågor? Kontakta dietist Linda Jonsson e-post: Contact