Bra mat för äldre

En grundutbildning med fokus på att behandla och förebygga undernäring hos äldre. Utbildningen arrangeras av VE Geriatrik och Kunskapscentrum för geriatrik, Skånes universitetssjukhus, Malmö.

Utbildningens mål

  • att ge ökad kunskap om äldre personers energi- och näringsbehov.
  • att verka för att äldre personer med otillräckligt energi- och näringsintag upptäcks tidigt.
  • att ge fördjupad kunskap och praktiska råd för att optimera nutritionen hos äldre.
  • att ge fördjupad kunskap om måltidsmiljöns betydelse.

Innehåll

  • uppmärksamma patienter med dålig aptit:
      BMI, ätproblem, ofrivillig viktnedgång
  • kostbehandling vid undernäring samt övervikt
  • äldre personers energi- och näringsbehov
  • kost- och vätskeregistrering
  • måltidsordning
  • energi- och proteintät kost
  • kostbehandling vid sår
  • konsistensanpassad kost
  • diabeteskost
  • måltidsmiljöns betydelse
  • patientfall med diskussion

Målgrupp

Målgrupp är det multiprofessionella teamet: enhetschefer, sjuksköterskor, distriktssköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, undersköterskor, vårdbiträden, köksansvariga samt övrig nutritionsintresserad personal inom verksamheter som riktar sig till äldre både inom sluten- och öppenvården samt på äldreboenden.

Föreläsare

Linda Jonsson, leg dietist, VE Geriatrik, Skånes universitetssjukhus, SUS, Malmö

Kursdatum: 26 november 2019
Kurstid: kl. 08.30 - 16.00
Lokal: Tidskriften, Jan Waldenströms gata 5, SUS, Malmö
Sista anmälningsdag: 15 november 2019
Kursavgift: 1000: - (exkl. moms), inkl. kursmaterial, lunch, fika för- och eftermiddag.
OBS! Anmälan är bindande men inte personlig!
Begränsat antal deltagare!
Har du frågor? Kontakta dietist Linda Jonsson e-post: Contact