Bra mat för äldre

Grundutbildning där vi fokuserar på äldre och deras specifika näringsbehov och utmaningar när det gäller nutritionen. Arrangeras av Kunskapscentrum geriatrik, VE Geriatrik, Skånes universitetssjukhus

Målgrupp:

Vårdpersonal i det multiprofessionella teamet som jobbar med äldre till exempel enhetschefer, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor, vårdbiträden samt övrig nutritionsintresserad personal. Lämpar sig även för personliga assistenter samt personer som jobbar i kök och lagar mat till äldre.

Utbildningens mål:

  • Ökad kunskap och förståelse om äldre personers energi- och näringsbehov samt hur man täcker behovet
  • Ökad kunskap om hur man behandlar tillstånd vanliga hos äldre t ex undernäring, diabetes, demens och trycksår.
  • Ökad kunskap om måltidsmiljöns betydelse.

Innehåll:

  • Riskbedömning
  • Energi- och näringsbehov
  • Måltidsordning och måltidssammansättning
  • Undernäring
  • Övervikt
  • Fall
  • Sår
  • Demens
  • Diabetes
  • Måltidsmiljö
  • Kosttillägg

Föreläsare:

Linda Jonsson, Leg Dietist och vårdutvecklare på Kunskapscentrum geriatrik.

OBS! Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person vid förhinder.

Vid frågor kontakta: linda.li.jonsson@skane.se