Bra mat för äldre - Malmö
Målgrupp
Vårdpersonal i det multiprofessionella teamet som jobbar med äldre till exempel enhetschefer, sjuksköterskor, distriktssköterskor, läkare, undersköterskor, vårdbiträden samt övrig nutritionsintresserad personal. Lämpar sig även för personliga assistenter samt personer som jobbar i kök och lagar mat till äldre.
Utbildningens mål
- Ökad kunskap och förståelse om äldre personers energi- och näringsbehov samt hur man täcker behovet.
- Ökad kunskap om hur man behandlar tillstånd vanliga hos äldre till exempel undernäring, diabetes, demens och trycksår.
- Ökad kunskap om måltidsmiljöns betydelse.
Innehåll
- Riskbedömning
- Energi- och näringsbehov
- Måltidsordning och måltidssammansättning
- Undernäring
- Övervikt
- Fall
- Sår
- Demens
- Diabetes
- Måltidsmiljö
- Kosttillägg
Föreläsare
Linda Jonsson, Leg Dietist och Enhetschef på VE Geriatrik.
Observera att anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person vid förhinder.
Vid frågor kontakta Linda Jonsson via e-postadress: Linda.Li.Jonsson@skane.se