Bra mat för äldre - Malmö

Grundutbildning där vi fokuserar på äldre och deras specifika näringsbehov och utmaningar när det gäller nutrition. Arrangeras VE geriatrik, Skånes universitetssjukhus.

Målgrupp

Vårdpersonal i det multiprofessionella teamet som jobbar med äldre till exempel enhetschefer, sjuksköterskor, distriktssköterskor, läkare, undersköterskor, vårdbiträden samt övrig nutritionsintresserad personal. Lämpar sig även för personliga assistenter samt personer som jobbar i kök och lagar mat till äldre.

Utbildningens mål

  • Ökad kunskap och förståelse om äldre personers energi- och näringsbehov samt hur man täcker behovet.
  • Ökad kunskap om hur man behandlar tillstånd vanliga hos äldre till exempel undernäring, diabetes, demens och trycksår.
  • Ökad kunskap om måltidsmiljöns betydelse.

Innehåll

  • Riskbedömning
  • Energi- och näringsbehov
  • Måltidsordning och måltidssammansättning
  • Undernäring
  • Övervikt
  • Fall
  • Sår
  • Demens
  • Diabetes
  • Måltidsmiljö
  • Kosttillägg

Föreläsare

Linda Jonsson, Leg Dietist och Enhetschef på VE Geriatrik.

Observera att anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person vid förhinder.

Vid frågor kontakta Linda Jonsson via e-postadress: Linda.Li.Jonsson@skane.se