Migration, hälsa och matvanor– hur samtalar vi på bästa sätt?
Välkomna och introduktion! (14 min)
Kjell Olsson, dietist och processledare, Kunskapscentrum levnadsvanor och sjukdomsprevention
Christin Anderhov Eriksson, projektledare, Dietisternas Riksförbund
Livsresans föränderliga färdkost; om våra matvärderingar under migration och nya livsomständigheter (1h 24 min)
Richard Tellström, etnolog och docent i måltidskunskap
Familjens syn på mat och kroppsvikt – forskning på småbarnsfamiljer med utländsk härkomst (38 min)
Paulina Nowicka, professor, institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet
”Medborgarforskning” – munhälsa & kost i ett socialt utsatt område i Malmö (17 min)
Margareta Rämgård, projektledare
Susanne Brogårdh-Roth, forskare
Rathi Ramji, doktorand
Hoda Abbas, hälsofrämjare
Malmö universitet m.fl.
Delaktighet och medskapande i folkhälsoarbete på Angereds Närsjukhus (27 min)
Moa Hallmyr, folkhälsoutvecklare, Angereds Närsjukhus
Hur kan vi stötta till hälsosamma matvanor i den invandrade mellanösternbefolkningen? (29 min)
Louise Bennet, distriktsläkare, Capio Centrum Malmö, docent i allmänmedicin, Lunds universitet
Hälsolitteracitet – varför är det viktigt? (29 min)
Pia Svensson, doktorand socialmedicin och global hälsa, Lunds universitet
Kommunikation genom tolk (29 min)
Rozita Torkpoor, Kunskapscentrum demenssjukdomar, Region Skåne och doktorand klinisk medicin med inriktning minnesforskning, Lunds universitet