Bild på Gunilla Malm

Teamledare AKO Skåne

Gunilla Malm teamledare för Allmänläkarkonsult Skåne och ordförande i Lokalt primärvårdsråd (LPR)

Jag är sedan april ny teamledare för AKO Skåne. Förutom mitt uppdrag inom AKO arbetar jag som allmänläkare och medicinsk rådgivare på Örestadsklinikens vårdcentral i Malmö. För mig var vägen till allmänmedicin inte rak. Jag började på ett ST-block i internmedicin med endokrinologi som subspecialitet och gick vidare och arbetade med manlig infertilitet, forskning och doktorerade inom reproduktionsmedicin. Därefter har det varit allmänmedicin – förutom ett par år inom läkemedelsindustrin och även boende i Kalifornien under en period.

Efter många år som kliniskt verksam allmänläkare, både inom offentlig och privat primärvård, är det nu spännande och lärorikt att låta AKO-arbetet ta större plats - det är angeläget att värna om primärvården. Vi i AKO vill medverka till att skapa smidiga vårdprocesser mellan primärvård och specialiserad vård och hålla våra kollegor i primärvården informerade om nyheter och förändringar.

I och med den nya kunskapsorganisationen står vi inför nya och spännande utmaningar. Inom Region Skåne har ett antal lokala programområden (LPO) inrättats som i sin tur är uppdelade i olika lokala arbetsgrupper (LAG). Nu har även det lokala primärvårdsrådet (LPR) bildats med medlemmar från olika yrkesgrupper, inom såväl privat som offentlig vård, och från olika delar av Skåne, jag har uppdraget som ordförande och vi kommer inom kort ha vårt första möte.

På min fritid prioriteras familjen men jag lägger också mycket tid på att fixa i vår trädgård och vara ute på sjön. Sedan i vintras är jag vinterbadare – en stor bedrift för en tidigare ’badkruka’. Helt nyligen har jag dessutom nappat på den nya trenden och börjat spela padel med ett trevligt gäng kollegor.

Gunilla Malm
Teamledare AKO Skåne

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.