Vårdcentralen Brösarp utsedd till Skånes bästa vårdcentral

Vårdcentralen Brösarp har fått utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral 2017. Priset belönar bland annat deras framgångsrika arbete med äldre och kroniskt sjuka.

Tre vårdcentraler var nominerade till utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral 2017: Familjehälsan Åstorp, Vårdcentralen Brösarp och Novakliniken Gärsnäs. 

Brösarp vann med motiveringen: ”Mycket nöjda patienter, särskilt höga omdömen för bemötande, respekt och delaktighet, parallellt med bra kvalitetsresultat och då särskilt läkemedelsförskrivning till äldre gör Vårdcentralen Brösarp till en värdig vinnare av Skånes bästa vårdcentral 2017.”

Glädje och personligt ansvar

Eva Rekman, verksamhetschef på Vårdcentralen Brösarp, menar att det är flera saker som har lett till de goda resultaten.
– Glädje, personligt ansvar, en god arbetsmiljö och kontinuitet. Det här priset gör att vi kommer att sträcka på oss lite extra!

Omdömen från patienter viktigt

Skånes bästa vårdcentral är en årlig utmärkelse. Det kriterium som väger tyngst för utmärkelsen är patientomdömen i den nationella patientenkäten. Även vårdcentralens kvalitet inom utvalda parametrar som till exempel olämpliga läkemedel till äldre och antibiotikatryck är viktigt för bedömingen. Ärenden till Patientnämnden och IVO vägs också in.

Läs mer om priset Skånes bästa vårdcentral

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter