Vårdcentralen Anderslöv utsedd till Skånes bästa vårdcentral

Vårdcentralen Anderslöv har fått utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral 2018. Tillgänglighet, kvalitet, god bemanning och fast läkarkontakt är några av de saker som vårdcentralen har lyckats bra med.

Förutom Vårdcentralen Anderslöv var Vårdcentralen Klippan och Capio Citykliniken Mariastaden i Helsingborg nominerade till utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral 2018.

Anderslöv vann med motiveringen:  "Utmärkta resultat i Nationella patientenkäten. God bemanning, aktivt utvecklings-, förbättrings- och patientsäkerhetsarbete, hög tillgänglighet och kvalitet, fast läkarkontakt, fungerande uppföljning och kallelsesystem avseende kroniskt sjuka samt ett väl utvecklat samarbete med den kommunala sjukvården gör Vårdcentralen Anderslöv till en värdig vinnare av Skånes bästa vårdcentral 2018."

Stolta vinnare

- Det känns helt underbart. Det är på något sätt ett erkännande för allt det hårda arbete som alla utför på vårdcentralen, säger Charlotta Åkesson, verksamhetschef på den vinnande vårdcentralen i Anderslöv.

Utmärkelsen ger Vårdcentralen Anderslöv en prissumma på 60 000 kr och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler. Övriga nominerade tilldelades hedersomnämnande i form av diplom, 20 000 kronor och en miniatyr av Glasäpplet.

Patientomdömen och kvalitet

Skånes bästa vårdcentral är en årlig utmärkelse som tidigare hette Glasäpplet. Det bedömningskriterium som väger tyngst för utmärkelsen är patientomdömen i den nationella patientenkäten samt vårdcentralens kvalitetsresultat inom utvalda parametrar som till exempel olämpliga läkemedel till äldre och antibiotikatryck. Ärenden till Patientnämnden och IVO vägs också in i bedömningen.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter