Utbildning i webbokning av sjukresor

För att effektivisera bokningen av sjukresor har Region Skånes webbaserade bokningstjänst utvecklats. Efterfrågan är stor och Skånetrafiken arbetar intensivt med att lägga upp nya användare i systemet

Den 14 september publicerades en e-utbildning till webbokningsverktyget för sjukresor. E-utbildningen riktar sig till dig inom vården som bokar sjukresor med Skånetrafiken och tar ungefär 20 minuter att genomföra. Efterfrågan är stor och redan efter ett fåtal dagar är det många som genomgått e-utbildningen. Nu arbetar Skånetrafiken intensivt med att lägga upp nya användare i systemet och återkommer till dig så snart det är möjligt för din verksamhet att börja boka. Det kan ta några dagar från det att du anmält dig.

Bakgrund

Syftet med webbokning för sjukresor är att bokningarna ska ske i ett system som är mer lättarbetat och tidsbesparande för dig som arbetar i vården. Du ska inte behöva spendera tid i telefonkö för att genomföra en bokning. Systemet ska också ge en överblick över samtliga resor till/från avdelningen, så det blir enklare för er att planera verksamheten och frigöra vårdplatser tidigare på dagen. Målsättningen är att ge bättre förutsättningar för både patienten och vården, och verka för ökad trygghet.

Arbetet med det nya bokningssystemet har bedrivits i samverkan mellan berörda medarbetare på Skånetrafiken och representanter för vården. Utgångspunkten är de behov och förutsättningar som finns inom sjukvårdens olika avdelningar.

Så här kommer din enhet igång

Din enhetschef ansvarar för att enhetens medarbetare genomgår utbildningen. För att registrera enheten efter genomförd utbildning, fyller enhetschefen i ett formulär (länk under text) som skickas till Contact. Ange Registrering Webbokning som ämnesrad i mailet. Därefter läggs enheten upp som användare i systemet. Efter bekräftelse från Skånetrafiken är systemet öppet för bokning för enhetens medarbetare.

Utbildningen heter Webbokning av sjukresor och kommer att finnas tillgänglig i Utbildningsportalens kurskatalog från och med den 14 september.

Formulär för att registrera ny enhet

Frågor?

Välkommen att vända dig till Skånetrafiken Serviceresor på telefon
0771 77 44 33.

Mer information om sjukresor finns på skane.se/bestallsjukresa.

 

 

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter