Nya rutiner för kursförfrågan och lokalbokning

Nu finns Practicum på Vårdgivare Skåne. I samband med flytten förändras hanteringen av kursförfrågningar och lokalbokningar. Det ger oss bättre kontroll över bokningarna och kortare handläggningstid.

Vid ny kursförfrågan ska beställningsformuläret under fliken Kursförfrågan på Vårdgivare Skåne fyllas i. Inkommen förfrågan skickas till en klinisk lärare som kontaktar dig som kund för vidare diskussion och framtagande av kursbeställning enligt önskemål och behov.

För externa kunder (inklusive högskolor och universitet) gäller ett års framförhållning. Den 20 april är sista dag för beställning till nästkommande vårtermin och 20 oktober till nästkommande hösttermin. För interna verksamheter gäller 6 månaders framförhållning. Sista datum för nästkommande termin är 20 februari och 20 september.

Vid akut behov av kurs, till exempel på grund av Lex Maria-ärende, finns möjlighet för snabbare handläggning.

Även vid bokning av lokal och utrustning fyller ni i ett beställningsformulär, under fliken Hyra lokal och utrustning.

Observera att denna rutin endast gäller nya förfrågningar. Om ni redan har etablerad kontakt med oss avseende återkommande kurser och lokaler kontaktar ni kursadministratören på den ort det gäller för bokning av nya datum.

Från och med den 12 augusti har vi en ny kursadministratör i Lund som heter Jeanette Nilsson. Jeanette är den person som kommer ta emot era samtal och mail till Practicum i Lund och Malmö. Jeanette kommer dagligen bemanna receptionen i Lund och vara behjälplig om ni stöter på problem med lokaler, utrustning, IT mm. Ni når henne på telefon 046-17 37 73.

På övriga orter har ni följande kursadministratörer: Carina Lindell, Helsingborg, 042-406 33 04

Christian Pettersson, Kristianstad, 044-309 27 90, Catherina Rosvall (Tina), Team HLR, 040-33 66 70

Vår ambition är att ständigt utvecklas och förnyas för att följa och tillmötesgå era önskemål om utbildning samt pedagogisk handledning på Practicum. Vi ser fram emot höstterminens kurser och aktiviteter samt ett fortsatt gott samarbete med er.

Tveka inte att höra av er om ni undrar över något.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter