Nya fordon inom färdtjänst och sjukresor

Den 1 februari börjar nya serviceresefordon rulla på de skånska vägarna. Av de 358 bilar som i dag kör färdtjänst- och sjukresor runtom i Skåne, byts 103 ut.

Den 1 februari börjar nya serviceresefordon rulla på de skånska vägarna. Av de 358 bilar som i dag kör färdtjänst- och sjukresor runtom i Skåne, byts 103 ut.  Anledningen är att avtal löper ut och nya trafikföretag upphandlats.

För dig som arbetar nära patienter som har behov av sjukresa, kan det vara bra att känna till att det är nya fordon och förare i omlopp.  

Förarna har genomgått förarcertifiering hos Skånetrafiken. Utbildningsmaterialet är branschgemensamt och framtaget av Svensk Kollektivtrafik tillsammans med bland annat Skånetrafiken. Detta för att säkerställa att förarna har rätt kompetens och ger rätt bemötande.

Vi hoppas att det, om det behövs, ändå kan finnas utrymme för tålamod för att ge de nya förarna möjlighet att lära känna såväl rutiner som individer. 

Välkommen att höra av  dig till oss med frågor.

Skånetrafiken Serviceresor Telefon 0771 77 44 33

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter