Läkemedel i Skåne 2021 blir digital

Läkemedelsrådets ordförande Stefan Nilsson sammanfattar höstens arbete och informerar om mässan "Läkemedel i Skåne" som 2021 blir digital.

Jag hoppas att alla har haft en riktigt skön och avkopplande semester. Nu har hösten börjat men de senaste veckorna har man nästan trott att det varit sommar igen.

När hösten börjar så börjar även ett intensivt läkemedelsarbete. Vi har nu haft vårt årliga möte med våra terapigrupper, där vi har arbetat med Skånelistan 2021 och bakgrundsmaterialet. Personligen tycker jag att detta är ett enormt roligt och stimulerande arbete. Tyvärr så är vi fortfarande mitt i pandemin och detta påverkar också läkemedelsarbetet.

Läkemedel i Skåne 2021 blir en digital mässa

Läkemedel i Skåne 2021 den 24-25:e mars får vi ställa om ifrån en fysisk till digital mässa. Detta kommer naturligtvis att bli en liten utmaning. Detta har vi aldrig gjort tidigare men det ska bli spännande. Vi som ställer om mässan till digital form är övertygade om att det kommer att bli en bra mässa.

Ni ska fortfarande reservera den 24-25 mars i er almanacka. 

På Vårdgivare Skåne kommer det att finnas uppdaterad information när det närmar sig. Den digitala mässan kommer att ha ett omfattande program med föreläsningar.

Vår målsättning med Läkemedel i Skåne är:

  • Möjlighet till diskussion kring bakgrund till de preparatval som gjorts på Skånelistan.
  • Att erbjuda en bred utbildning i läkemedelsfrågor.
  • Att du som förskrivare ska vara delaktig i Skånes läkemedelshantering.

Vi planerar att 2022 års Läkemedel i Skåne åter ska bli en fysisk mässa, då vi vet att de fysiska mötena är viktiga.

Hälsningar

Stefan Nilsson
Ordförande Läkemedelsrådet