SVELIC.se - en ny söksida för sjukvården

SVELIC är en ny svensk söksida där hälso- och sjukvårdspersonal kan söka efter svar om läkemedel i utredningar gjorda av läkemedelsinformationscentraler.

Läkemedelsinformationscentraler svarar dagligen på läkemedelsrelaterade frågor från sjukvården. Nu lanseras söksidan SVELIC.se där färdiga utredningar publiceras.

Målet är att förskrivare och andra med läkemedelsansvar själva ska kunna hitta svar på frågor som redan har utretts för att öka vårdens tillgång till oberoende evidensbaserad läkemedelsinformation.

På SVELIC.se publiceras utredningar gjorda av fem av de sju svenska läkemedelsinformationscentralerna (LIC), liksom de norska regionale legemiddelinformasjonssentre (RELIS). Läkemedelsinformationscentralen i Region Skåne (LÄIF) som funnits i litet mer än ett år är inte ansluten ännu. Planer finns att ansluta sig inom inte allt för lång tid.

//Eva Sjöberg, Läkemedelsinformationscentralen LÄIF

Aktuella länkar:

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter