1177.se - Freja eID Plus ersätter inloggning med sms och lösenord

Från den 10 december kan invånare inte längre logga in med sms och lösenord. Av säkerhetsskäl krävs istället e-legitimation eller den nya metoden Freja eID Plus.

Freja eID Plus ger en möjlighet att logga in på 1177.se och fortsätta att använda e-tjänsterna för de personer som av olika anledningar inte vill ha eller kan få en e-legitimation av sin bank.

Anledningen till ny inloggningsmetod är att kraven på säkerhet i digitala tjänster ökar och e-legitimation krävs för att kunna säkerställa att invånarnas personuppgifter har fullgott skydd. I augusti i år gjordes 0,4 % av alla inloggningar med lösenord och sms – och andelen minskar stadigt.

Om Freja eID Plus

Freja eID Plus är en gratis, mobil och svensk e-legitimation som är godkänd av den statliga myndigheten DIGG för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. För att kunna använda Freja eID Plus krävs:

  • en smart mobil
  • en fysisk legitimation
  • ett e-postkonto
  • ett besök hos ett ATG-ombud för ID-kontroll.

Freja eID Plus används i dag av exempelvis Pensionsmyndigheten och vissa kommuner.

Mer om Freja eID Plus (Frejaeid.com)

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter