1177.se får nytt utseende

Webbplatsen 1177.se får nytt utseende den 27 mars. Den nya designen gör det enklare att hitta innehåll på sajten. Den är utvecklad för god tillgänglighet och förbättrad användarvänlighet för besökare.

I stort sett kommer innehållet på 1177.se vara det samma som tidigare. En ny användarvänlig navigationsstruktur gör det enkelt att hitta rätt på sajten. Innehållet nås genom sex olika ingångar; Liv & hälsa, Barn & gravid, Olyckor & skador, Sjukdomar & besvär, Behandling & hjälpmedel och Så fungerar vården.

Modern teknik och bra tillgänglighet

Sajten är utvecklad på en modern teknisk plattform som uppfyller krav på tillgänglighet för personer med olika funktionsnedsättningar. Den nya designen är anpassad efter mobilanvändning eftersom 75-80 procent av alla besök på 1177.se görs från mobiler. Även om innehållet på den nya sajten i stort är det samma som tidigare, så blir den stora skillnaden är att vi nu får en stabil och modern teknisk plattform att vidareutveckla i framtiden.

Vilket innehåll flyttas inte?

Allt innehåll kommer inte flyttas över till nya sajten av olika anledningar. Det kan till exempel bero på att innehållet är gammalt eller byggt med en gammal teknik, men det kan också pågå utvecklingsarbete som gör att innehållet kommer på plats efter lanseringen när innehållet är färdigt.

Det här finns inte på sajten vid lanseringen:

  • Hjälpmedelsdatabasen: Just nu går det inte att se vilka hjälpmedel som finns tillgängliga i olika regioner. Besökaren får en tillfällig information om att kontakta en förskrivare för att få mer information om vilka hjälpmedel som finns. En ny databaslösning för hjälpmedel håller på att utvecklas och kommer att införas.
  • Ställ en anonym fråga: Möjligheten att ställa en fråga anonymt och få ett personligt svar finns inte kvar. Istället kan besökarna läsa frågor som 1177 Vårdguiden tidigare har fått.
  • Specialbyggd utskriftsfunktion: Funktionen finns inte kvar. Istället får man använda webbläsarens standardfunktion för utskrift.
  • Barnavdelningen: Tecknade filmer som tidigare hittades under Barnavdelningen finns inte kvar. Tjänsten byggdes på gammal teknik som inte stöds av moderna webbläsare.
  • Omdömen och fakta på kontaktsidorna: Till en början kommer inte Omdömen och fakta (väntetider och resultat från patientenkäter) synas på mottagningars kontaktsida. Arbete pågår för att det ska kunna införas efter lansering.
  • Jämförelsetjänsten i Hitta vård: Möjligheten att jämföra upp till fyra mottagningar tas bort på grund av låg användning.
  • Vårdval för hud, ögon och gråstarr i Hitta vård: Vårdvalen kommer inledningsvis inte att visas i sökträfflistan för mottagningarna, utan endast inne på respektive kontaktsida. Det kommer heller inte att vara möjligt att i sökfältet söka upp mottagningar inom vårdval gråstarr. Du hittar i stället mottagningarna via en särskild länk som finns på artikelsidan om vårdvalet.

Inga förändringar i e-tjänsterna

Observera att förändringar i samband med lansering inte berör administrationsverktyget för 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina Vårdkontakter). Det verktyget kommer uppdateras i maj enligt nuvarande plan.

Kontakt

Har du frågor kring nya 1177.se? Kontakta Contact

Presentation om nya 1177.se för vårdgivare - ppt-material

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter